Prémium konyhabútorok

A konyhabútor minden lakás egyik legfontosabb, legmeghatározóbb bútordarabja. Általában szerves részét képezi az ingatlannak, így komoly befolyással van az ingatlan értékére, piacképességére egyaránt. Mint minden bútornál, a konyhabútornál is – ideális esetben – a tervezéssel kezdődik a megvalósítás folyamata.

Mivel a konyhabútor talán mindközül a legtöbbet használt bútor, és egyben a legösszetettebb is, ezért a tervezés során elengedhetetlenül fontos figyelembe venni ergonómiai szempontokat, szabályokat is. Ezeknek a szabályoknak egy része általános érvényű, ezektől kizárólag nagyon indokolt esetben szabad eltérni.

A fő szabályok mellett azonban mindenképpen figyelembe kell venni a majdani használója igényeit, elvárásait is. Mindezen szempontok figyelembe vétele mellett természetesen minden megrendelő jogos elvárása, hogy a készülő konyhabútora esztétikai szempontból is tökéletes legyen.

Ezért érdemes a konyhabútor tervezésére sok időt, energiát fordítani, hogy hosszú éveken át szép, és jól használható legyen.

Ma már rengeteg szerelvény, alapanyag elérhető konyhabútorokhoz, ezért ezen a téren is érdemes körültekintően választani, hogy ár/érték aránya a legjobb legyen, és maximálisan megfeleljen a megrendelői igényeknek. A konyhabútor terv véglegesítése után következik a kivitelezés.

Ennek során csak két igazán fontos kritériumnak kell megfelelni. Egy, hogy a terveken szereplő bútor valósuljon meg, kettő, hogy a kivitelezés minősége kifogástalan legyen.

„Egy jól eltalált konyhabútor a lakás lelke.”