Egyedi és luxus bútorok

Mivel minden ember, lakás, üzlethelyiség, tér egyedi, ezért a bútorokkal kapcsolatos igények maximális kielégítésére az egyedi bútorok a leginkább alkalmasak. Számtalanszor előfordul, hogy a sorozatgyártott bútorok csak komoly kompromisszumok árán tudják ellátni a feladatukat.

Az egyedi bútor óriási előnye, hogy pontosan a felhasználási igényeknek megfelelően, az adott térbe tökéletesen beillesztve, esztétikai és ergonómiai szempontok maximális figyelembe vételével készíthető el.

Természetesen ezek az előnyök csak akkor mutatkoznak meg, ha a tervezést az igények, és a helyszín gondos felmérése előzi meg, és a kivitelezés is maximális minőséggel történik.

A számos előny mellett fontos megemlíteni, hogy azonos minőség, alapanyagok esetén az egyedi bútorok nem tudnak árban versenyezni a sorozatgyártott darabokkal.

 

Ennek oka, hogy számos költség van, ami egyedi gyártás esetén beépül az adott bútor árába, sorozatgyártás esetén azonban megoszlik a teljes darabszámon.

Ráadásul sokszor, ha sorozatgyártott bútort vásárolunk, akkor nem bútort kapunk a pénzünkért, hanem bútoralkatrészekkel teli kartondobozokat, így a kivitelezés jelentős részét a vásárlónak kell elvégeznie vagy koordinálnia. Egy lakás, iroda, üzlethelyiség berendezése csak akkor tudja igazán megmutatni a tulajdonos ízlésvilágát, stílusát, ha javarészt egyedi bútorokkal van berendezve.

„Tökéletesen illeszkedni csak az egyedi dolgok képesek.”